SCAPE creëert meerwaarde door naast klanten te gaan staan en samen met hen pragmatisch te ondernemen. We slaan complexiteit klein, hakken het in mootjes, maken er kleine, haalbare projecten van, die breed gedragen worden en succes hebben. Dat levert waarde voor de organisatie op de lange termijn. Door verworven inzichten weten we heel goed wat wel en niet werkt. Dat betekent dat we weleens linksaf slaan in plaats van het geijkte pad volgen of soms liever even wachten dan direct gas te geven. Maar als we gaan, implementeren we enkel die tools en systemen waarvan we weten welke resultaten ze behalen. Net als ons netwerk van excellente partners die zichzelf keer op keer bewijzen.
Mensen, processen en technologie zijn noodzakelijk om hierin succesvol te zijn. Waar b2c vooroploopt in het bieden van een integrale klantbeleving, heeft b2b nog een inhaalslag te maken. Immers, de verwachtingen van de klant stijgen door ervaringen met gevestigde retailers. Wat kunnen we hiervan leren en hoe matchen we de verwachtingen met meer loyale klanten en meer omzet en marge als doel? Door klanten een relevante en persoonlijke ervaring te bieden, bouw je een sterker merk, dat meer orders genereert. SCAPE voorziet in die schakel. Wij zijn geen traditioneel full service dienstverlener, maar zijn meer dan in staat om alle vraagstukken binnen het e-commerce landschap te faciliteren met de inzet van eigen specialismen of met ons uitgebreide netwerk van experts. Dus van de juiste platformkeuze, User Experience tot Search en Personalisatie. Of van conversie optimalisatie tot het definiëren van een complete strategie voor een nieuw op te zetten webshop: je bent bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gewend om in de rol van product owner of project manager strategisch samen te werken met de IT- en e-commerce afdelingen om verschillende teams aan te sturen, de architectuur in te richten en platformen te bouwen die jouw digitale business laten groeien. SCAPE maakt geen onderscheid in de branche, wij voelen ons thuis in elk landschap. Ook in die van jou. Vraag ons maar!
Denk aan wc-papier of vuilniszakken. Die wil je regelmatig in huis, dus een abonnement klinkt logisch. En ook sokken en t-shirts lenen zich er goed voor. Een abonnement op artikelen die je eens per kwartaal of halfjaar vervangt is wat moeilijker, maar kledingboxen hebben aangetoond dat het kan. En met een langere levensduur ga je gewoon een huurcontract aan. Een fiets, tv of wasmachine voor één of enkele tientjes per maand. Voor mensen die zijn opgegroeid met het idee van een eenmalige aanschaf klinkt dat misschien nog gek, maar experts verwachten dat het hier uiteindelijk wel naartoe gaat. In b2c en b2b bieden abonnementen consumenten en eindgebruikers meer flexibiliteit en minder kosten vooraf. Tegelijkertijd stellen doorlopende abonnementen bedrijven in staat om meer boeiende en lonende relaties met hun klanten op te bouwen. Abonnementen bestaan al jaren, maar in e-commerce breekt dit concept via subscription commerce de afgelopen jaren pas écht door. Bedrijven met een subscription commerce-model blijken in opkomst en bijzonder sterk te worden gewaardeerd. Bol.com, Coolblue.nl of Zalando hebben aangetoond dat dit serieuze businessvormen aan kan nemen. Want online is verkopen voor een groot deel te automatiseren. Dat maakt het schaalbaar. Subscription commerce lost ook het probleem op van het vinden en terughalen van klanten. Hierdoor hoeft er geen enkele rem meer te bestaan op de groei van de onderneming. De verkoop van producten kent interessante voorbeelden. Philips bijvoorbeeld die opzetborstels voor haar elektrische tandenborstels verkoopt. Miele investeert in IOT en heeft een programma uitgedacht voor hun Connected Oven Services, waardoor de consument nieuwe recepten kan afnemen en de oven zich automatisch instelt op de gestelde waarden. Maar ook in b2b vinden we vaker de toepassing van subscription-modellen. Zo heeft DAF Trucks Connected Services en een IOT-strategie geïmplementeerd.
In de transitie van traditioneel zakendoen naar digitaal zakendoen zien we vaak dat nieuwe projecten ad hoc worden opgepakt. Vanuit pragmatisme worden nieuwe oplossingen neergezet en deze dragen vaak direct bij aan het resultaat. Precies de manier zoals wij het bij SCAPE ook zouden doen. Een dergelijke aanpak werkt perfect totdat er een bepaalde schaalgrootte bereikt wordt. Met een groter volume worden kleine problemen uitvergroot en wordt het steeds ingewikkelder om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Vaak is dat het moment waarop bedrijven zien dat ze systeemtechnisch aanlopen tegen minimale flexibiliteit, dure updates of een algehele beperkte capaciteit. Bij dit stadium van verdere professionalisering hoort het Digital Operations Platform (DOP). Een DOP beheert voorraad op een slimme manier over alle mogelijke kanalen heen. Dat kunnen b2c- of b2b-webshops zijn, maar ook marketplaces, instore kiosks of mobiele applicaties. Zodra klanten hierlangs orders plaatsen, zorgt het DOP voor de slimst mogelijke afhandeling. Fulfillment vindt plaats in een of meerdere magazijnen of in de winkels. Hierbij wordt de beste logistieke dienstverlener geselecteerd, de klant op de hoogte gebracht van vorderingen (of vertragingen) en wordt het orderdocument, inclusief labels geprint. Tot slot zorgt het DOP voor een goede registratie van de financiële en voorraadboekingen in het ERP. Eventueel gesplitst over verschillende eindlocaties, zodat de waarde van de order aan de juiste verantwoordelijke wordt toegeschreven. Dit alles is inzichtelijke via een duidelijke UI, waardoor het DOP vaak ook als ondersteuning dient voor verschillende customer service taken. Met een DOP heb je de sleutel in handen om op een slimme manier verder door te ontwikkelen. Voed het DOP met data die intern voorhanden is en je kan geautomatiseerd beslissingen nemen.
Bij alle bedrijven speelt de vraag: wat doen we met de marktplaatsen zoals Bol.com, Zalando en Amazon? Zoekacties van consumenten starten steeds vaker op een platform en de groeicijfers van Bol.com liegen er niet om. Het online speelveld wordt steeds ingewikkelder met de grote spelers, maar ook komen er steeds meer niche marktplaatsen. Het begint met het bepalen van de juiste strategie. Er zijn veel factoren die bepalend zijn of je succesvol kunt worden op een marktplaats en dus bepalend zijn waar je de stip op de horizon legt. Veel voorkomende vragen zijn: • Ga je als groothandel het kanaalconflict aan of zijn de belangen van je retail klanten toch te groot? • Concurreer je niet teveel met jezelf als je eigen webshop hebt en ook marktplaatsen aansluit? • Is je huidig IT landschap flexibel genoeg om te verkopen op de marktplaatsen? • Kan ik niet beter zelf een marktplaats worden? Bij SCAPE kunnen we je hierbij stap voor stap helpen. We onderzoeken het hele speelveld, van offline omzet, marge, kosten en ook de potentie. Geen ingewikkeld advies, maar concrete stappen waar je echt wat mee kan. Je profiteert van ons partnernetwerk, zodat je snel up-and-running bent.
Partner tier:
Partner type:
Agency
Website:
NL headquarters:
Ambachtsweg 2
Nijmegen,Gelderland
NL